Odmiana przeznaczona do uprawy pod osłonami i w gruncie na zbiór od wczesnej wiosny do późnej jesieni. Tworzy zgrubienia kuliste, średniej wielkości (8-9 g). Skórka intensywnie czerwona. Miąższ matowobiały, bardzo delikatny w smaku.
Nasiona Rzodkiewka Opolanka 10g
Odmiana wczesna, bardzo plenna. Tworzy cylindryczne szkarłatno czerwone zgrubienia o białym miąższu i łagodnym smaku. Można ją uprawiać na zbiór wiosenny i jesienny.
10 innych produktów w tej samej kategorii
Odmiana do uprawy polowej o średnim okresie wegetacji. Tworzy zgrubienia kuliste, kształtne, średniej wielkości. Skórka delikatna, czerwona. Miąższ biały, delikatny w smaku, odporny na parcenie.
Odmiana przeznaczona do uprawy na zbiór od wczesnej wiosny do późnej jesieni. Zgrubienia kuliste, wielkości do 1,9 cm. Skórka intensywnie czerwona, Miąższ matowobiały, o ostrym smaku.
Odmiana wczesna przeznaczona do uprawy w inspekcie i w polu. Tworzy zgrubienia kuliste średniej wielkości do 2.8 cm. Skórka jaskrawo czerwona. Miąższ masłowy, odporny na parcenie, łagodny w smaku.
Odmiana wczesna o cylindrycznych zgrubieniach dł. 3.5-5.5 cm czerwonych z białym końcem. Przeznaczona do uprawy pod osłonami i w gruncie. Miąższ biały, łagodny w smaku, odporny na parcenie.
Odmiana typu paluszkowego, bardzo plenna, nieparciejąca o krótkim okresie wegetacji. Miąższ biały o łagodnym smaku.
Odmiana wczesna przeznaczona do uprawy polowej. Zgrubienia kuliste średniej wielkości – do 2.8 cm. Skórka czerwona z białym końcem. Miąższ matowobiały dość ostry w smaku, odporny na parcenie.
Rzodkiewka Eiszapfen typu Solel Lodu 10g
Odmiana późna, polecana na zbiór jesienny. Wykazuje małą skłonność do parcenia i wcześniejszego wybijania w pędy kwiatostanowe. Zgrubienia długie, stożkowe, miąższ biały, ostry w smaku. Skórka biała. Wymaga gleby próchnicznej.
Odmiana wczesna. Zgrubienia kuliste o masie ok. 6 g. Skórka dwu barwna, biało czerwona. Miąższ biały, smaczny i jędrny, odporny na parcenie.
Odmiana bardzo plenna przeznaczona do uprawy polowej wiosną i jesienią. Zgrubienie kuliste średnie i duże karminowoczerwone. Skórka cienka. Miąższ matowobiały odporny na parcenie i pękanie, łagodny w smaku.