Pietruszka naciowa Moss Curdled 2
Użytkową częścią są kędzierzawe, aromatyczne liście zawierające dużo witamin, żelaza, wapnia i olejków eterycznych. Zastosowanie: jako doda tek do potraw. Dobrze zimuje w gruncie. Wymaga gleby próchnicznej. /28
Pietruszka naciowa Moss Curdled 2
Użytkową częścią są kędzierzawe, aromatyczne liście zawierające dużo witamin, żelaza, wapnia i olejków eterycznych. Zastosowanie: jako doda tek do potraw. Dobrze zimuje w gruncie. Wymaga gleby próchnicznej. /28
Pietruszka naciowa Gigante D'Italia 4g
Użytkową częścią są gładkie liście zawierające dużo witamin, żelaza, wapnia i olejków eterycznych. Zastosowanie: jako dodatek do potraw. Wymaga gleby próchnicznej. /28
Pietruszka naciowa Festival 68 4g
Użytkową częścią są gładkie liście zawierające dużo witamin, żelaza, wapnia i olejków eterycznych. Zastosowanie: jako dodatek do potraw. Wymaga gleby próchnicznej. /26
Użytkową częścią są kędzierzawe, aromatyczne liście zawierające dużo witamin, żelaza, wapnia i olejków eterycznych. Zastosowanie: jako dodatek do potraw. Dobrze zimuje w gruncie. Wymaga gleby próchnicznej. /28
Odmiana średnio późna przeznaczona do bezpośredniego spożycia jak i do przetwórstwa. Korzeń dł. 19-22 cm, stożkowato wydłużony. Miąższ jędrny, kremowy, aromatyczny. Skórka biała, lekko karbowana. Wymaga gleby żyznej. /26
Odmiana późna, bardzo plenna. Polecana na użytek zimowy. Trwała w przechowaniu. Korzeń dł. 20 cm stożkowy. Skórka i kora biała, miąższ ścisły, kremowo biały. Odporna na choroby, rzadko wybijająca w pędy kwiatostanowe. /26
Odmiana wczesna, przeznaczona do zbioru letniego i jesiennego, do bezpośredniego spożycia i przetwórstwa. Korzenie średnio długie, stożkowate o gładkiej powierzchni i białym miąższu. Wymaga gleby żyznej i próchnicznej. /26
Odmiana średnio późna przeznaczona do bezpośredniego spożycia i przetwórstwa. Korzenie średnio długie podłużne, stożkowate o gładkiej po wierzchni. Miąższ aromatyczny, biały. Odmiana odporna na choroby. /26