Roślina jednoroczna. Młode listki używa się jako przyprawę do potraw, posiada właściwości lecznicze. Doskonały dodatek do sałatek, sosów, białego sera.
Nasiona Estragon 0,2g
Roślina wieloletnia, używana jako przyprawa do mięs, sosów, kwaszenia kapusty i ogórków. Częścią jadalną są drobne łodygi z delikatnie owłosionymi liśćmi. Wzmaga apetyt, ułatwia trawienie. Stanowisko słoneczne. Można wysiewać nasiona przez cały okres wegetacyjny.
16 innych produktów w tej samej kategorii
Roślina jednoroczna. Wykorzystywana jako przyprawa do mięs, wędlin, sosów, sałatek i zup. Zawiera olejki eteryczne. Posiada właściwości lecznicze. Świeże liście oraz kwiat są znakomitym dodatkiem do sałatek.
Roślina przyprawowa i lecznicza. Jednoroczna. Wysokość 70cm. Wykorzystywana jako przyprawa do mięs, ryb, ciast. Częścią użytkową są owoce o miłym aromacie (zawiera olejek eteryczny), młode listki i kwiaty
Roślina wieloletnia. Wykorzystywana jako przyprawa do mięs, wędlin, sosów, sałatek i zup. Zawiera olejki eteryczne. Posiada właściwości lecznicze.
Roślina wieloletnia. Częścią jadalną są drobne łodygi, ze skórzastymi liśćmi. Zastosowanie: roślina przyprawowa do bulionów, zup i sosów. Działa dezynfekująco i pobudzająco.
Roszponka Verte a coeur plein 2 1g
Roślina jednoroczna uprawiana jako dodatek do sałatek. Bogata w sole mineralne i witaminy. Łagodna w smaku przypomina młode listki sałaty. Można zbierać pojedyncze listki lub całą rozetę.
Roślina wieloletnia, używana jako przyprawa do sałatek, potraw z jaj, serów, warzyw, ryb, mięsa. Posiada właściwości lecznicze, reguluje pracę układu trawiennego.
Roślina wieloletnia. Nowa odmiana o wyższej zawartości olejków eterycznych, dzięki temu posiada silniejszy aromat niż u melisy lekarskiej. Spożywana w formie herbatki działa uspokajająco. Świeże liście dodaje się do sałatek, sosów.
Roślina wieloletnia. Zastosowanie jako roślina lecznicza. Łagodzi niestrawności, bezsenność, bóle głowy, pomaga też w czasie depresji (napar z liści i kwiatów). Uprawiana również jako przyprawa do potraw.
Częścią jadalną kminku są owoce zawierające olejki eteryczne, zapewniające specyficzny zapach i korzenny smak. Stosowany w leczeniu chorób układu trawiennego oraz jako przyprawa kuchenna do mięs, kapusty kiszonej, surówek, serów itp.
Roślina wieloletnia dorastająca do wys. 50-70 cm. Posiada właściwości lecznicze. Stosowana w leczeniu schorzeń: układu trawiennego, obniża poziom cukru we krwi. Młode liście używa się jako przyprawy do potraw.
Roślina przyprawowa i lecznicza. Wykorzystywana jako przyprawa do mięs, wędlin, sosów, sаłatek. Zawierają dużą ilość olejków eterycznych. W lecznictwie działa moczopędnie, wzmacnia układ nerwowy, poprawia pracę żołądka.
Roślina przyprawowa. Tworzy mięsiste zgrubienia. Zgrubienia i ogonki liściowe spożywa się na surowo lub też stanowią dodatek do sałatek i surówek. Mają zapach i smak anyżu. Korzystnie wpływa na układ nerwowy i trawienie.
Roślina jednoroczna. Wykorzystywana jako przyprawa do mięs, wędlin, sosów, sałatek i zup. Zawiera olejki eteryczne. Posiada właściwości lecznicze.
Roślina wieloletnia. Posiada cytrynowy zapach. Spożywana w formie herbatki. Działa uspokajająco. Stosowana w leczeniu depresji, bezsenności, bólu głowy. Stosowana jako dodatek do sałatek, sosów, zapiekanek.
Roślina jednoroczna. Uprawiana jako przyprawa do mięs, fasoli, sosów. Stanowi dodatek do potraw. Doskonała do kwaszenia ogórków. Posiada właściwości lecznicze.